عنایت: احضار بازیکنان فریبکار و برخورد با افشاریان !!!!

 

 

 

      

                             رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال از احضار بازیکنان فریبکار به کمیته انضباطی، برخورد با خداداد افشاریان و احتمال افزایش محرومیت قاسم واحدی خبر داد.
مسعود عنایت در مورد محرومیت قاسم واحدی؛ داور دیدار سپاهان و پاس همدان اظهار داشت: این برای اولین بار نیست که داوری را از قضاوت در لیگ برتر محروم می کنیم؛ بلکه برای نخستین بار است که این محرومیت به صورت کتبی اعلام می‌شود. فیلم این مسابقه را دیدم و خودم تصمیم گرفتم حداقل ۴ جلسه واحدی را از قضاوت محروم کنم اما احتمال دارد پس از جلسه کمیته داوران این محرومیت افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: در فیلم مسابقه مشخص است که احمد جمشیدیان با کار غیر ورزشی و فریبکارانه دروازه حریف را با دست باز کرده است و داور و کمک داور در شلوغی محوطه جریمه متوجه این امر نشدند. ما هم از طریق فیلم و حرکات آهسته متوجه این کار جمشیدیان شدیم. بنابراین از کمیته انضباطی خواسته‌ام تا با این بازیکن برخورد شود.
عنایت با اشاره به دیدار آرسنال و سلتیک در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان اروپا عنوان کرد: در آن مسابقه بازیکن آرسنال با شبیه سازی و فریب داور یک پنالتی برای تیمش گرفت و با همان پنالتی آرسنال به لیگ قهرمان اروپا راه پیدا کرد اما کمیته انضباطی ‌یوفا با این بازیکن برخورد انضباطی کرد. بنابراین از کمیته انضباطی می‌خواهم با جمشیدیان به دلیل فریب داور برخورد کند. حرکت او غیر منصفانه و ناجوانمردانه محسوب می‌شود.
وی گفت: داور یک انسان است و ممکن است فریب بخورد اما بازیکن فوتبال ما نباید منش پهلوانی و ایرانی خود را زیر پا بگذارد و به هر طریقی که بخواهد پیروز شود. از این پس بازیکنانی که با هر روش باعث فریب داور شوند به کمیته انضباطی احضار خواهند شد.
رئیس کمیته داوران با اشاره به محرومیت قاسم واحدی تاکید کرد: در ۳ سالی که مسئولیت کمیته داوران را بر عهده دارم. کمتر داوری است که از قضاوت در لیگ برتر محروم نشده باشد. داوران متناسب با نوع اشتباهاتشان از یک تا ۴ جلسه محروم شده‌اند. به عنوان مثال اشتباهی که محسن قهرمانی در دیدار مس کرمان و راه آهن در فصل گذشته انجام داد موجب محرومیت ۴ جلسه ای او شد و همین داور به دلیل اشتباهی که در دیدار پرسپولیس و ملوان انجام داد باز هم ۴ جلسه محروم شد. یا داود رفعتی کمک داور مسابقه ابومسلم و ملوان که پرچم بی مورد زد و یک پنالتی برای ملوان اعلام کرد که خوشبختانه یدا... جهانبازی داور مسابقه این پرچم را نپذیرفت و داوری را نجات داد اما به رفعتی تا شروع فصل جدید هیچ کمک داوری داده نشد.
عنایت با اشاره به اعتراض‌ها و جنجال‌هایی که سرمربیان و مدیران باشگاه‌ها در ۶ هفته لیگ برتر در مورد داوری به راه انداخته‌اند؛ گفت: تمام ۵۴ مسابقه لیگ برتر تاکنون را مورد ارزیابی و کارشناسی قرار داده‌ایم. من هفته به هفته مسابقاتی که مورد اعتراض بوده به شما می‌گویم.
وی ادامه داد: در هفته اول در دیدار سپاهان و استقلال که امیر قلعه نویی سرمربی سپاهان به دو مورد اعتراض داشت. اول این که گل روانخواه آفساید بود که این مورد مشخص شد که درست نبوده و این بازیکن در شرایط صحیح گل را به ثمر رسانده است و مورد دوم قلعه نویی معتقد بود یک پنالتی به سود تیمش گرفته می‌شد که باز هم این اعتراض وارد نبود. در همین هفته در مسابقه استیل آذین و پاس همدان بازیکن پاس یک گل صحیح به ثمر رساند اما پیش از این گل بازیکن دیگر پاس مرتکب خطا شده بود. در هفته دوم لیگ مشکلی در زمینه داوری وجود نداشت.
رئیس کمیته داوران یادآور شد: در هفته سوم در دیدار تراکتورسازی و شاهین بوشهر محمود رفیعی یک پنالتی به سود شاهین اعلام می‌کند اما به جای آن ه دروازه بان تراکتورسازی را اخراج کند به او کارت زرد نشان می‌دهد. بنابراین اگر چه اصل پنالتی گرفته شده اما شاید در صورت اخراج دروازه بان تراکتورسازی نتیجه ۴ بر ۲ به سود این تیم در پایان مسابقه رقم نمی‌خورد. به همین دلیل رفیعی را ۲ جلسه محروم کرده بود.
عنایت با ارزیابی دیدارهای هفته چهارم لیگ برتر خاطرنشان کرد: در دیدار سپاهان و استقلال اهواز کمک داور پرچم می‌زند و خطای مهاجم سپاهان را اعلام می‌کند. بعد این توپ به راحتی در اختیار دروازه بان استقلال اهواز قرار‌ می‌گیرد و سپس این توپ توسط حاتمی مهاجم سپاهان وارد دروازه می‌شود که این گل به دلیل عدم همکاری تیم داوری صورت گرفت اما بازیکن لیگ برتری باید بداند بازی فقط توسط سوت داور قطع می‌شود نه پرچم کمک داور. در دیدار ابومسلم و ذوب آهن که در همین هفته برگزار شد ابومسلم به داوری اعتراض داشت اما پس از ارزیابی فیلم مشخص شد بخشی زاده هیچ مشکلی در داوری این مسابقه نداشته است. سایر مسابقات این هفته همین گونه بود و داوران اشتباه بزرگ و تاثیر گذاری را مرتکب نشدند.
وی در مورد هفته پنجم مسابقات اظهار داشت: در دیدار پاس و استقلال اهواز مدیرعامل و سرمربی استقلال اهواز معتقد بودند گل پاس آفساید بوده است. پس از بازبینی فیلم به این نتیجه رسیدیم که گل کاملا صحیح به ثمر رسیده است.
عنایت تصریح کرد: در دیدار استقلال و سایپا که باعث شد حمید سجادی؛ مدیرعامل سایپا بیانیه بدهد و مایلی کهن نیز به داور اعتراض کند تمامی کارشناسان داوری به غیر از هادی دزفولی معتقد بودند مسعود مرادی داوری خوبی انجام داده و گل‌های استقلال صحیح بوده است. در دیدار تراکتورسازی و پیکان نیز محمد نصرتی به دلیل اعتراض‌های شدید به داور کارت زرد دوم را گرفت و اخراج شد؛ حال باید بگویم چون او ملی پوش است نباید اخراج شود؟
رئیس کمیته داوران در مورد نحوه قضاوت داوران در هفته ششم گفت: در ۲ دیدار مشکل داشتیم اول مسابقه پاس و سپاهان بود که داور آن را محروم کردیم و دومین مسابقه بازی ابومسلم و راه آهن که داور باید یک پنالتی در دقایق آخر به سود راه آهن اعلام می‌کرد. بنابراین با این داور که خداداد افشاریان بود برخورد خواهد شد. هر چند در دقیقه ۶۰ بازیکن ابومسلم در محوطه جریمه راه آهن سرنگون می‌شود و داور اعلام پنالتی نمی‌کند که این مسئله باعث اعتراض شدید سرمربی و مربی ابومسلم و تماشاگران این تیم شد و و جو علیه داوری بود اما ناظر داوری به من گفت پنالتی راه آهن دیده نشده که با ارزیابی فیلم صحبت ناظر را تائید می‌کند.
وی با اشاره به اعتراض های مربی سایپا به داوری این تیم با مقاومت گفت: فریادشیران علیه من مصاحبه کرد اما واقعیت این است که در این مسابقه قبل از آن که ایرج ساعدی داور مسابقه برای سایپا اعلام پنالتی کند کمک داور خطای هند بازیکن بازیکن سایپا را اعلام کرده بود و پرچم خود را هم پائین نیاورد، بنابراین داور نظر کمکش را تائید می کند تا عدالت رعایت شود.
رئیس کمیته داوران از بازبینی فیلم تمامی مسابقات توسط گروهی از کارشناسان داوری از طریق شبکه های استانی و ماهواره‌ای خبر داد و گفت: گروهی را مامور کرده‌ایم تا فیلم مسابقات را که به طور زنده از شبکه های استانی پخش می‌شود مورد ارزیابی قرار دهند تا اگر نکته ای و مسئله‌ای که از دست ناظر داوری در رفت آنها این موارد را به ما گوشزد کنند.
عنایت در مورد انتقادهایی که رضا غیاثی از رفتار او با پیشکسوتان داوری داشت؛‌ خاطرنشان کرد: از دوستان خود غیاثی بپرسید که چه کسی حرمت پیشکسوت را نگه نمی‌دارد. او در زمان ریاستش بر کمیته داوران دو مرتبه در برنامه ۹۰ به دلیل آنکه نصیرزاده و فنایی نظری خلاف نظر داوری داشتند به شدت به آنان حمله کرد. بهتر است افراد بی طرف در این مورد سئوال شود که رفتار من با پیشکسوتان زشت بوده یا رفتار غیاثی. ایشان در زمان ریاستش رفتار بدی با همکاران، ناظران داوری، مدرسان و داوران داشت.
وی اضافه کرد: در زمان غیاثی پیشکسوتان حتی به اتاق او نمی‌رفتند چون حرمت آنها را نگه نمی‌داشت. با این حال از این پس تصمیم گرفته ام دیگر جواب غیاثی را ندهم زیرا او بیکار و خانه نشین است و مدام می‌خواهد در منظر باشد. من مقصر گوشه نشینی او نیستم. باید به کارهای خود در کمیته داوران برسم و به حرف غیاثی دیگر توجهی نخواهم کرد. این حرف‌ها از سر دلسوزی نیست اما دست تک تک پیشکسوتان داوری را می‌بوسم و از نظرات آنها برای پیشرفت داوری کشور استفاده خواهم کرد.
عنایت در مورد انتقاد هوشنگ نصیرزاده مبنی بر این که او زبان فارسی را خوب بلد نیست گفت: جواب این آقا را هم نمی دهم زیرا این افراد پس از حمله مسئولان تیم‌ها به داوری آتش بیار معرکه هستند. تصمیم گرفته‌ام پاسخ آنها را ندهم تا کمتر برای داوری حاشیه درست شود.